Dzielarka drobiu służy do automatycznego podziału wypatroszonej tuszki kurczaka na części anatomiczne.
DZIAŁANIE
Automatyczna dzielarka drobiu ma budowę, która umożliwia zestawienie na jednej ramie modułów w dowolnej konfiguracji. Maszyna może zostać wyposażona w następujące moduły: prostowanie skrzydła, odcięcie kapsa, odcięcie szyi, odcięcie lotki, odcięcie skrzydła, cięcie wstępne, dzielenie korpusu i krzyża, cięcie udo podudzie, odcięcie tuby, odcięcie części środkowej skrzydła, odcięcie kupra. Wypatroszone tuszki kurczaka zawiesza się ręcznie na strzemiona przenośnika podwieszonego. Wszystkie operacje podziału są wykonywane automatycznie, a podzielone części spadają poprzez ześlizgi na przenośniki lub wprost do pojemników.
ZALETY
-Możliwość pełnego dopasowania dzielarki do potrzeb inwestora
-Higieniczny rozbiór
-Bezobsługowość